Mål 2018

Min bästa vän hade skrivit en femårsplan för några veckor sedan. Hon planerade allt från att bestiga kebnekaise till att skaffa en pallkrage för att odla. Det fick mig att fundera, hur vill jag egentligen att mitt liv ska se ut? Det är väldigt lätt att gå dag efter dag på repeat. Vakna, scrolla genom instagram, dricka te, jobba, laga mat, kolla facebook. Jag vill inte gå miste om att göra det jag faktiskt vill för att jag automatiskt bara gör det lättaste. Därför gjorde jag min egen femårsplan - eller snarare femårsmål. Det här är första delen, alltså första året på en större plan.
 
År 2018 vill jag:
- Spara ihop 100000 kronor
- Sluta köpa djurprodukter på affären
- Baka allt bröd jag äter själv
- Lära mig att odla
- Testa att jobba på förskola och lågstadie så jag vet vad jag vill bli
- Vara självförsörjande på svamp, bär, grönsaker och rotsaker halva året (juli-dec)
- Lära mig sticka strumpor och vantar
- Träna tre gånger i veckan
- Inte flyga ifall jag reser någonstans
 
Tidigare år har jag haft målet att träna, men det har aldrig fungerat för att jag inte satt det i ett mer långsiktigt perspektiv. Nu tar jag det mer på allvar eftersom att jag har som mål att inom två år ha åkt vasaloppet - något jag har velat sedan jag var barn. Precis som att jag tar det på allvar och har beställt hem fröer för att lära mig odla därför jag inom fem år vill köpa en gård och vara självförsörjande. Genom att visualisera hur jag vill leva mitt liv och hur jag vill att min framtid ska bli har jag kunnat ta fram enkla mål för varje år som sedan byggs på - år efter år.
 
Än så länge går mina mål bra. Jag åker längskidor för fullt, har börjat sätta några fröer i jorden, jag har ett jobbpass inbokat i förskoleklassen om två veckor och har även ringt för att söka sommarjobb på förskolan. Jag har hittat två otroligt goda recept på bröd (varav jag gjorde hemmagjord vitlöksbaguette på ena receptet som var magiskt god) och jag har slutat köpa mjölk, smör och ost. Härnäst ska jag påbörja stickningen.